Ура, ми це зробили! Відтепер учні нашої школи зможуть харчуватись!🍽️🍓🍏🥗🧆🍵

Доброго дня, шановні батьки, учні, односельчани Модричани та усі друзі, кому цікаво те, що відбувається у нашій школі.

Учора хтось вживу, а хтось у відеорепортажі, побачив історичну та надважливу подію для нашої школи:

🎉Ми відкрили їдальню для харчування учнів у нашій школі🎉

Нам дуже приємно читати Ваші привітання під дописами. Ці теплі слова надихають до підкорення нових вершин та втілення нових планів у життя.

🌹Дякуємо🌹 За довіру.🌹 За підтримку.🌹 За терпіння. 🌹
___________________________
Цей допис буде довгим, з великою кількістю фото До, Після та процесу. Адже все тривало майже рік, тому і показати є що. Кому цікаво – ласкаво просимо до перегляду та до прочитання короткого текстового екскурсу в історію ремонту нашого харчоблоку 👇👇👇
____________________________
Питання ремонту у харчоблоці Модрицького ЗЗСО було першочерговим, адже цей запит лунав від батьків та учнів найчастіше.

Школам нашої громади пощастило, бо Голова міста завжди тримав і тримає курс на розвиток шкіл та на покращення добробуту і здоров’я учнів.

Тож за сприяння міського голови Андрій Кульчинський, депутатського корпусу та начальника відділу освіти Ореста Лобика нам вдалося відкрити сучасний шкільний харчоблок.
_____________________________
Перші труднощі з якими ми стикнулись були пов’язані з тим, що окрім школи у нас є ще ЗДО. І виникло питання, як безпечно варити цілком різні страви на одній кухні. Та нам вдалося з цим впоратись, впровадивши систему HACCP у харчоблоці та адаптувавши її під особливість нашого закладу освіти. Ми розвели в часі і просторі харчові потоки садочка і школи.

Далі почались ремонтні роботи.
Одним з наймасштабніших проектів було встановлення приточно – витяжної системи вентиляції, яка не лише витягує випари та запахи від готування їжі, але одночасно заводить з вулиці свіже повітря, що особливо важливо в закладі освіти.

Наступним кроком було закупівля за німецькі грантові кошти від партнерів з громади Ватлінген холодильнику, морозилки, м’ясорубки та електроплити. Далі вже за бюджетні кошти закупляли електричну плиту, жарочну шафу, професійну посудомийну машину, стелажі, столовий посуд та інвентар.
Замовили перестінок між кухнею та їдальнею, реставрували старі столи та стільці, зробили дизайнерський ремонт в їдальні, на вікна повісили жалюзі, провели освітлення в цехи, підключили сантехніку та багато інших важливих речей та дій.

В штат закладу, рішенням сесії міської ради, ввели додатково три штатні одиниці: комірника, помічника кухаря і кухаря, тим самим створивши додатково три робочі місця в селі.

Усі будівельні матеріали закуплялись за бюджетні кошти, а ремонтні роботи виконувались силами персоналу школи та вчителя трудового навчання.
____________________________
Хотілося б також звернути увагу, що харчування здійснюється по меню, яке розроблено відповідно до норм харчування постанови #305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти” за технологічними картками на основі меню Клопотенка. Це збалансоване, смачне і різноманітне меню, яке передбачає усі необхідні поживні речовини, що повинна споживати дитина у кожному конкретному віці і в певний сезон.
____________________________
Дякуємо усім, хто долучився до цієї благородної справи!

Дякуємо Кушнір Оксані (медсестрі), Хевпі Оксані (помічник Кухаря), Грицик Наталії (помічник Кухаря), Аверіній Наталії (комірник), Калинич Ярославі (кухар ЗДО) за добру роботу 🌹

P. S. Поки шукала фото До, то диву давалася, невже було саме так 🫤 До?!
Все забувається….

Поширити: