Так проходять у нас уроки англійської мови 🇬🇧 Весело, цікаво, пізнавально!

Як проходять заняття з 🇺🇲англійської мови🇺🇲 у початкових класах?

 

👋Welcome!👋

 

Сама Крістіне Нестлінґер, австрійська письменниця, авторка славнозвісного роману «Конрад або дитина з бляшанки» (“Konrad oder das Kind aus der Konservenbüchse”) вважала, що «дорослим і дітям іноді важко зрозуміти одне одного». Тому потрібно комунікувати з однолітками, товаришувати, мати свою думку!

 

 Вирушаймо до нас на урок! І ви дізнаєтесь, які ваші дітки у вивченні англійської!

 

🔰 Важливу роль на уроках іноземної мови відіграє використання ігрових методів, бо саме такий підхід відповідає пізнавальним потребам молодших школярів. У грі зростає мотивація до вивчення іноземної мови. А які ж прийоми найбільш придатні для роботи в початкових класах? Слід згадати, що у дітей цього віку розвивається увага, уява та інші аспекти психічної діяльності. Тому вивчення іноземної мови має стимулювати загальний інтелектуальний і психологічний розвиток школяра.

Гра дозволяє навіть важкий для учнів матеріал представити в привабливій для них формі; завдяки їй саме навчання стає процесом безперервної творчості в повному розумінні цього слова.

 

🔰 На уроках англійської мови вчитель Кльось Світлана Романівна активно використовує прийом «учень – це вчитель». Як це спрацьовує і чи є дієвим такий підхід? 

Завжди у школярів виникає бажання спробувати себе у ролі вчителя. А чому б і ні? Тому учень виходить на середину і «стає вчителем». Показуючи флеш-картки, учень запитує слово, вивчене на уроці, тим самим активізуючи і свою мовленнєву діяльність, і пам’ять інших учнів. Потім кожен учень отримує можливість спробувати себе у ролі вчителя. Це спрацьовує, авжеж!

 

🔰 Велику увагу на уроці приділено інтерактивному навчанню. Інтерактивність (від англ. interaction – «взаємодія») означає здатність взаємодіяти чи знаходитись у режимі бесіди, діалогу з ким-небудь.

 

🔰 Наступний вид діяльності – біжучий диктант. По черзі учні з команди біжать до дошки і пишуть під диктовку слова або словосполучення. Виграє та команда, в якої більше слів записано правильно.

 

🔰 Ще один прийом – виправте мене. Цей метод можна використовувати в усній мові (вчитель говорить з помилками вимови чи вживання) або в письмовій формі (написання слова з помилками на дошці). 

За словами вчителя, велику увагу учні мають зосередити на виконаннні домашнього завдання.

 

Як зазначав свого часу М. Уест, «іноземної мови не можна навчити, її можна навчитись» (A foreign language is a subject which cannot be taught. It is a subject which must be learnt).

 

Ad Astra per aspera!

Поширити: