Адвент – це передріздвяний час, який розпочинається у Німеччині за 4 тижні до Різдва Христового.

https://fb.watch/iAvEH9Nk3q/

Знання однієї мови дозволяє ввійти в коридор життя, знання двох мов – відкриває вам усі двері у цьому коридорі, – Франк Сміт

Цими днями у Модрицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів учні, які вивчають німецьку мову, під кервництвом вчителя вищої категрії Ярослави Драб, провели захід присвячений Адвенту. Адвент – це передріздвяний час, який розпочинається у Німеччині за 4 тижні до Різдва Христового. Тож всі театралізовані сценки, пісні та вірші були з цієї тематики. Разом із захопливим дійством школярі продемонстрували високий рівень знання німецької мови. 

В ході свята, ведучі, Бабій Анастасія, Федорович Тамара та Кандур Тимофій, розповіли учням про особливості святкування Адвенту в Німеччині, про святих Мартіна та Миколая. Учні 5-8 класів співали традиційні німецькі різдвяні пісні. 

«В школі вивчаються 2 іноземні мови: німецька та англійська. Досвідчені вчителі-словесники добре розуміють, що знання іноземної мови в сучасному суспільстві це не розкіш, а необхідна умова майбутньої діяльності учнів. Тому в Модрицькому навчальному закладі така велика увага приділяється вивченню мов не тільки на уроках, але й у позакласній роботі. На різноманітних шкільних заходах лунають вірші та пісні німецькою та англійською мовами», – зазначила Лілія Гринаш, директорка школи.  

На святі побував міський голова Трускавця Андрій Кульчинський та головний спеціаліст з виховної роботи відділу освіти міської ради Трускавця Олександра Дирко. Міський голова відзначив старання дітей та професіоналізм викладачів, бо вивчення мов і вправне володіння ними є основою в подальшому розвитку молоді й не лише в кар’єрному. Він зазначив, що важливим завданням для керівників освіти і міста, загалом, є активно підтримувати мотивацію дітей. 

Нагадаємо, що учні Модрицького навчального закладу неодноразово були призерами районних та обласних олімпіад з німецької мови. Результатом цих досягнень стала співпраця з факультетом іноземних мов ДДПУ ім. І.Франка та австрійським містом Адмонтом, делегації яких неодноразово відвідували школу.

Поширити: